Profesor Dorin Moroșanu
Profesor Dorin Moroșanu

Actualizare 1: Inspectorul școlar general Viorel Stan a confirmat aici pentru mesagerulneamț.ro datele oferite de noi și a oferit atâtea amănunte câte sunt posibile în acest moment al anchetei.

După cazurile de la Borca și Liceul Economic Vasile Conta din Târgu Neamț, în vizorul anchetatorilor au intrat, deocamdată, alte două unități de învățământ. Este vorba despre Colegiul Ștefan cel Mare din Târgu Neamț și Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu.

În primul caz este vorba despre o extindere a cercetărilor pornite de la cazul Vasile Conta ( în reclamație s-a spus că s-a procedat la fel și la Ștefan cel Mare), iar la Cartianu ancheta a fost declanșată de un telefon dat pe numărul de la Tel Verde.

La nivelul informațiilor  oficiale, , confirmarea unei anchete efectuate de echipa venită de la minister pentru cazul de la Vasile Conta, vine de la directorul de la Ștefan cel Mare, prof. Dorin Moroșanu: „Am fost sunat ieri, după-amiază, de Laiu, inspector școlar general adjunct și mi-a spus că nu avem voie să eliberăm nicio adeverință, nicio diplomă, pentru că vine comisia care a fost la Liceul Vasile Conta. Nu mi s-a spus de ce, nu mi-a spus nimeni de ce vine comisia. Probabil de la ce s-a scris în ziar… Chiar nu știu. Eu n-am fost la bacalaureat acolo pentru că am fost în comisia de la Colegiul Național Petru-Rares din Piatra-Neamț”,

La Cartianu ar fi vorba despre 3-4 elevi suspectați că ar fi încercat/reușit să fraudeze examenul la matematică. Cei de la Inspectorat au făcut anchetă și vor comunica rezultatele   , în măsura în care se va confirma ceva oficial.

La nivel de zvonuri, în Liceul Economic Vasile Conta ar fi fost deja depuse 2 demisii, ale directorilor adjuncți. Actualizare: Există o demisie la Vasile Conta, care a fost depusă acum două săptămâni și care nu are nici o legătură cu examenul de bacalaureat.