Frauda de la BAC: comisie de analiză la ISJ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProfesorii supraveghetori din Neamț, pe care Corpul de Control al ministrului Educației i-a descoperit ca fiind implicați în tentativa de fraudă de la bacalaureat – sesiunea iunie-iulie, intră astăzi, 7 august, în discuțiile unei comisii de analiză de la Inspectoratul Școlar Județean care va ancheta fiecare caz în parte. Potrivit inspectorului școlar general, Viorel Stan, aproximativ 25 de profesori supraveghetori au fost părtași la fraudele de la bacalaureat. Acesta a explicat motivul pentru care, comparativ cu promptitudinea măsurilor luate împotriva candidaților la bacalaureat, profesorii supraveghetori nu au fost trași la răspundere până acum.

„Deși am fost în concediu, am comunicat activ cu inspectorul școlar adjunct (Elena Laiu – n.r.). Măsurile luate în privința elevilor au fost implementate rapid ținând cont și de termenele care indicau datele examenului și eventuala incompatibilitate ce apărea. În cazul cadrelor didactice, după ce s-a realizat identificarea acestora și punctual a suspiciunilor de fraudă, am informat conducerile școlare de proveniență, indicând modalitățile în care aceștia vor fi sancționați. Ca o primă măsură, am decis suspendarea acestora de la toate activitățile a tot ceea ce înseamnă examene naționale, pe o perioadă de 3 ani.

Frauda de la BAC: comisie de analiză la ISJ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 7 august, sub coordonarea mea organizăm Consiliul de analiză a acestor suspiciuni de fraudă pentru fiecare profesor în parte, comisie care va ancheta situația în fapt, pe fiecare caz în parte. Concluziile comisiei vor fi prezentate în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean hotărându-se pașii care trebuie urmați. Ne încadrăm din punct de vedere legal în termenul de 30 de zile de la momentul identificării posibilei fraude. Vă pot asigura că ancheta va fi absolut obiectivă, componența comisiei asigurând acest lucru (reprezentanții ai cadrelor didactice, ai sindicatelor, alături de inspectorii școlari) și că niciun cadru didactic care a greșit nu va rămâne nepedepsit.

Poliția îți va continua ancheta, independent de noi, urmând ca pe baza constatărilor acestora calea legală să-și urmeze parcursul. Trebuie spus că aparenta întârzierea a fost cauzată și de faptul că programul inspectorilor a fost perturbat și de activitățile multiple în care au fost implicați.”

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului bate la ușă și aproximativ 1.000 de absolvenți de liceu din Neamț sunt așteptați în centrele de examen. Măsurile speciale pe care mizează inspectorul Stan sunt verificări personale la mai multe săli de examen și… Frica păzește bostănăria.

„Eu cred că, după cele întâmplate, nimeni nu mai are curaj să miște ceva. Cu toate acestea, personal voi merge în timpul examenului de bacalaureat să verific, atât cât este posibil, mai multe săli de examen”.

Reamintim că, sesiunea următoare a examenului de bacalaureat începe în 17 august (M. TEODOROF)

Articolul precedentAccident grav în faţa Primăriei Dumbrava Roşie
Articolul următorConstantin Teodorescu (PNL): Liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, promovează în funcţii de interes local oameni pe interese exclusiv politice
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Oare sa fie chiar asa? Cu ce drept „sanctioneaza” pe profesori????? Mai bine sa vada fiecare barna din proprii ochi……. dupa aia sa vorbeasca…..

Comments are closed.