0:00

Fraudă de 4 milioane de lei prin programul Start-Up Nation, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDescinderile oamenilor legii din Neamț ce au avut loc pe 24 octombrie în 13 județe din țară și București s-au finalizat cu reținerea a trei persoane cu vârste cuprinse între 34 și 67 de ani. Anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de peste 4 milioane de lei, iar frauda a avut loc prin programul Start-Up Nation. Cercetările au stabilit, începând cu luna ianuarie 2020, suspecții ar fi preluat 23 de societăți comerciale, care aveau încheiate deja acorduri de finanțare fie direct, fie prin intermediul altor persoane.

Ulterior, cele 23 de societăți comerciale controlate de către membrii grupării infracționale ar fi depus înscrisuri care atestau date false, inexacte sau incomplete, pentru a obține fondurile alocate conform prevederilor O.U.G. nr.10 din 2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii”, conform Poliției Neamț. Firmele preluate de făptași nu ar fi desfășurat activitate economică, scopul preluării acestora fiind acela de a obține în mod ilegal fonduri publice.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, iar descinderile au avut loc  județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentArmata recrutează rezerviști militari: în Neamț sunt 90 de locuri
Articolul următorSe casează 13 echipamente de la locuri de joacă din Piatra-Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.