0:00

Frații Tănase și o ”doamnă” – reținuți de DIICOT, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă acțiunea DIICOT de ieri, 23 noiembrie, în timpul căreia s-au efectuat 9 percheziții și s-au ridicat bani și telefoane, au fost reținute 4 persoane, care vor fi prezentate astăzi instanței cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Anchetatorii au stabilit că, în cursul anului 2017, șase persoane, din municipiul Roman, județul Neamț, s-au constituit într-o grupare infracțională organizată, ”bazată pe relații familiale și prietenii apropiate, în scopul obținerii unor foloase injuste, prin amenințare și intimidare, de la reprezentanții unor firme care administrau săli de jocuri de noroc”.  Patru dintre membrii grupării au foat reținuți sub acuzațiile de șantaj, camătă, amenințare, inducerea în eroare a organelor judiciare, influențarea declarațiilor, hărțuire și nerespectarea regimului armelor si munițiilor. Este vorba despre 3 frați Tănase – Aurel (50 de ani), Sorin (42 de ani) și Gabriel (39 de ani) și o ”doamnă” – Mihaela Mircea, în vârstă de 37 de ani. Rămâne ca instanța să decidă asupra măsurii preventive pe care o va lua împotriva lor.

Frații Tănase și o ”doamnă” – reținuți de DIICOT, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMembrii clanului Tănase au fost implicaţi în numeroase scandaluri în ultimii 10 ani şi au devenit din ce în ce mai agresivi, odată cu trecerea timpului, din dorinţa de a deţine controlul în zona Satului olimpic, pe care consideră că o stăpânesc. Mai mult, au fost de-a dreptul lezaţi când poliţiştii au intervenit pentru aplanarea conflictelor şi nu s-au dat înapoi să-i atace. Războiul dintre fraţii Tănase şi cei pe care îi coordonau, pe de o parte, şi un grup de ţigani care nu-i recunoşteau drept şefi, de cealaltă parte, a fost la un pas de a deveni o baie de sânge şi în 2008, şi în 2010, şi în 2011. Poliţiştii şi jandarmii au stat de pază zile întregi pentru ca taberele să nu treacă la violenţe, mai ales că ai lui Tănase se înarmaseră cu bâte, topoare, săbii şi pistoale. Forţele de ordine şi faptul că a stat după gratii în câteva rânduri nu l-au descurajat, însă, pe Aurel Tănase, el organizând tot timpul “răzbunări” împotriva celor cărora le împrumuta bani şi nu-i înapoiau la timp, cu dobânda aferentă, dar şi împotriva celor care nu ascultau de “ordinele” lui.

C.M.

 

Articolul precedentMara Calista, candidat PNL Neamț: Pilonului II de pensii administrate privat trece pragul de 70 de miliarde de lei active
Articolul următorMinoră prinsă conducând mașina unui tânăr de 24 de ani