0:00

Fraţii Panţâr, încă o lună după gratii în dosarul „mafiei lemnului”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDenumit ba „jaf în codri”, ba „mafia lemnului”, dosarul în care sunt cercetaţi nişte oameni de afaceri de pe Valea Muntelui a ajuns la o nouă cerere de prelungire a arestării preventive, formulată de procurorii DIICOT care au anchetat cazul – unul din multele care demonstrează cum se fură pădurea în mod organizat. Tribunalul Neamt a dispus arestarea la domiciliu a trei dintre inculpaţi, însă Curtea de Apel Bacău a desfiinţat hotărârea şi, în după-amiaza de 22 ianuarie, a decis: „Prelungeşte măsura arestului preventiv pentru inculpaţii PANŢÂR IULIAN , PANŢÂR ADRIAN ŞI MOLDOVAN EMIL (…) În baza art 204 Cpp raportat la art 223 Cpp respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul PANŢÂR IULIAN împotriva încheierii nr. 3U/11.01.2016 pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul nr . 25/103/2016 . În baza art 275 alin 2 Cpp obligă inculpatul să plătească statului suma de 300 lei cheltuieli judiciare . Definitivă”.

Prin urmare, Iulian şi Adrian Panţâr, care administrează firmele Bradu Forest şi Pan&Forest Bicaz Chei, şi Emil Moldovan, administratorul SC Mold Tranzit Bicaz Chei mai au de stat 30 de zile după gratii. Conform anchetatorilor, toţi fac parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în afaceri ilegale cu lemn şi evaziune fiscală.

Descinderile DIICOT au avut loc la jumătatea lunii septembrie a anului trecut, când mascaţii au făcut 29 de percheziţii la gatere din comunele Bicaz Chei şi Bicazu Ardealean, unde au fost găsite cantităţi mari de lemn nemarcat. De asemenea, din casele patronilor au fost ridicaţi foarte mulţi bani (64.000 de euro, 50.000 de lei, 1200 de dolari şi 200 de lire sterline), iar prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 2,3 milioane de lei.

Pădurarul Ioan Marcu, acuzat că a sprijinit activitatea grupului, a fost şi el arestat iniţial, dar ulterior plasat sub control judiciar, măsură care s-a luat de la început şi împotriva lui Alexandru Asztaloş, administratorul SC Alex Company Trans.

Având în vedere că este vorba despre o cauză în care s-au operat arestări, este de aşteptat ca în următoarele două luni procurorii DIICOT să dispună trimiterea în judecată a inculpaţilor, iar dosarul să ajungă în instanţă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentSe caută şofer pentru… aeroport!
Articolul următorLocuri de muncă la Spitalul „Elena Beldiman” Bârlad
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.