pietricica turism

Fraţii Bogdan și Răzvan Mararu au fost condamnaţi definitiv astăzi, 7 martie, în dosarul în care au fost judecaţi pentru că au angajat un ucigaș plătit pentru a-l asasina pe rivalul lor, Puiu Mironescu. Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au redus pedepsele iniţiale, astfel că Bogdan Mararu a rămas cu 11 ani din 15, iar Răzvan Mararu a primit 8 ani de închisoare, faţă de 12 cât stabilise Tribunalul Bucureşti. Imediat ce instanţa s-a pronunţat, pe numele celor doi au fost emise mandatele de executare a pedepsei.

Doar Răzvan Mararu a trebuit găsit şi încarcerat de poliţişti (se afla în Capitală, în aşteptarea sentinţei), fratele său fiind deja arestat într-o altă cauză.

Vitalie Proca, asasinul angajat de cei doi, este singurul a cărui situaţie nu este clarificată, el cerând o reducere a pedepsei la care a fost condamnat pentru tentativa de omor. El l-a confundat pe Puiu Mironescu cu un tânăr care conducea acelaşi tip de autoturism şi a descărcat două arme asupra acestuia, în timp ce circula prin cartierul Vitan. Răzvan Isăilă a scăpat cu viaţă, deşi a fost rănit foarte grav, fiind salvat de tefonul mobil în care s-a oprit unul din gloanțele destinate inimii. Faptul că a rămas în viață a ușurat oarecum și încadrarea juridică a celor care au plănuit să-l ucidă, pentru că ”omorul calificat” pus la cale a rămas la stadiul de tentativă.

Reamintim că Bogdan Mararu a fost arestat în noiembrie anul trecut, după ce-a primit 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru că a ameninţat un poliţist rutier care l-a oprit în trafic. (C.M.)