Fraţii Bogdan și Răzvan Mararu au fost condamnaţi definitiv astăzi, 7 martie, în dosarul în care au fost judecaţi pentru că au angajat un ucigaș plătit pentru a-l asasina pe rivalul lor, Puiu Mironescu. Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au redus pedepsele iniţiale, astfel că Bogdan Mararu a rămas cu 11 ani din 15, iar Răzvan Mararu a primit 8 ani de închisoare, faţă de 12 cât stabilise Tribunalul Bucureşti. Imediat ce instanţa s-a pronunţat, pe numele celor doi au fost emise mandatele de executare a pedepsei.

Doar Răzvan Mararu a trebuit găsit şi încarcerat de poliţişti (se afla în Capitală, în aşteptarea sentinţei), fratele său fiind deja arestat într-o altă cauză.

Vitalie Proca, asasinul angajat de cei doi, este singurul a cărui situaţie nu este clarificată, el cerând o reducere a pedepsei la care a fost condamnat pentru tentativa de omor. El l-a confundat pe Puiu Mironescu cu un tânăr care conducea acelaşi tip de autoturism şi a descărcat două arme asupra acestuia, în timp ce circula prin cartierul Vitan. Răzvan Isăilă a scăpat cu viaţă, deşi a fost rănit foarte grav, fiind salvat de tefonul mobil în care s-a oprit unul din gloanțele destinate inimii. Faptul că a rămas în viață a ușurat oarecum și încadrarea juridică a celor care au plănuit să-l ucidă, pentru că ”omorul calificat” pus la cale a rămas la stadiul de tentativă.

Reamintim că Bogdan Mararu a fost arestat în noiembrie anul trecut, după ce-a primit 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru că a ameninţat un poliţist rutier care l-a oprit în trafic. (C.M.)

 

Articolul precedentFOTO Percheziţii la Borca
Articolul următorMai țineți minte promisiunea electorală parcări mai ieftine la Piatra Neamț?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.