0:00

Fratele șefului IPJ Neamț candidează la ”Economic”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCea mai mare concurență la ultimul examen de încadrare din sursă externă în Poliția Neamț este pentru singurul post de ofițer în specialitatea ”investigarea criminalității economice”.

S-au înscris 25 de candidați, în vreme ce, pentru celelalte două posturi de ofițer din cadrul serviciului – unul la contabilitate și celălalt la informatică de gestiune -, sunt în cursă câte 6 candidați. Printre ei, la specializarea informatică de gestiune, se află și fratele comisarului șef Paul Tablan, care, în prezent, lucrează ca agent la serviciul cabinet, are mai mult de 15 ani vechime în sistem și vrea să treacă în corpul ofițerilor. Sebastian Vasile Tablan este absolvent de facultate de informatică  și îndeplinește condițiile de participare la concurs. El și ceilalți 5 candidați pentru funcția de la informatică de gestiune vor susține examenul în Capitală.

Eu mă bucur foarte tare că fratele meu dă examenul la București, pentru că așa nu vor ieși discuții, dacă știe va reuși, dacă nu – nu”, a declarat comisarul șef Paul Tablan.

Pentru posturile de agent, s-au înscris 9 candidați pe două locuri la cazier judiciar, 11 pe două locuri la comunicații și informatică, 14 pe un loc la financiar și 5 pe un loc la logistică.

Primul hop este deja mâine, 25 octombrie, când va avea loc testarea psihologică a tuturor celor 76 de înscriși, în sala de festivități a Poliției municipiului Iași. Cine nu trece de testarea psihologică nu merge mai departe în cursă, spre probele sportive, care au fost programate după 10 noiembrie. (C.M.)

Articolul precedentÎnvățătoare accidentată în fața școlii
Articolul următor”Ștefan cel Mare” – proiect de succes al Consiliului Județean Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.