Polițiștii de frontieră de la Țuțora (Iaşi) au depistat, joi, 19 mai, 3 tineri, care încercau să introducă ilegal în țară 125.000 țigarete de contrabandă, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Frontieră (ITPF) Iaşi.

„În jurul orei 23:15, polițiști de frontieră din cadrul sectorului au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe direcția localității de frontieră Țuțora, în apropierea malului românesc al râului Prut, trei persoane de sex masculin a căror prezență în zona de frontieră nu era justificată. Lucrătorii noștri au procedat la monitorizarea persoanelor, iar în jurul orei 1:30 au observat că acestea transportau în spate colete voluminoase, de la malul râului Prut către interiorul țării”, a declarat comisar Mihaela Denis Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iași.

Video, AICI.

Polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei trei bărbați, iar, în urma legitimării, au stabilit că aceștia sunt cetățenii români Constantin T., Mihai A. și Alexandru P., cu vârste cuprinse între 22 și 20 ani, toți domiciliați în județul Iași. În urma controlului efectuat asupra coletelor a rezultat cantitatea de 125.000 țigarete, marca Plugarul, de proveniență Republica Moldova. Acestea, în valoare de aproximativ 70.350 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, polițiștii de frontieră efectuând acum cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările continuă împreună cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova în vederea stabilirii întregii arii infracționale și depistării tuturor persoanelor implicate. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAngajări la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad
Articolul următorCu ce se mai laudă Fiscul de la Neamţ?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.