O peliculă de acţiune, nu foarte bine cotată, a fost filmată, din câte se pare, nu cu mult timp în urmă, la… Piatra Neamţ. Cel puţin aşa rezultă din prezentarea filmului „Kidnapped in Romania”, de pe Internet Movie Database.

„Pelicula relatează povestea unor jurnalişti italo-americani, ce dispar în timpul unei misiuni de lucru în România”, este prezentarea succintă, despre care vorbeam.

Aceeaşi sursă precizează că filmul a fost lansat, în SUA, în aprilie 2016, iar locaţia filmării este “Piatra Neamţ, judeţul Neamţ”. Regia îi aparţine lui Carlo Fusco, iar distribuţia este copleşitoare: Michael Madsen („Reservoir Dogs”), Maia Morgenstern („The Passion of the Christ”), Paul Sorvino („Goodfellas”), Gouchy Boy („Brick Mansions”) şi… alţii.

Nu tocmai o capodoperă, filmul are cota 3,3 stele din 10 pe Internet Movie Dabase. Pelicula a fost proiectată în România doar pe 9 iunie 2015, la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti.

Rămâne un mister cum a reuşit echipa de producţie să menţină secretă prezenţa la Piatra Neamţ şi în împrejurimi a unor staruri de cinema precum Maia Morgenstern, Michael Madsen sau Paul Sorvino. Asta dacă nu cumva la mijloc este tocmai “jena” celor menţionaţi despre care puţinii comentatori de pe IMDB se întreabă “cu cât or fi fost plătiţi, pentru a accepta să joace în această producţie”.

Un trailer al filmului:

La Piatra Neamţ, au mai fost filmate, după 1990, alte trei pelicule: “Tinereţe fără tinereţe” (2007 – Francis Ford Coppola), “În numele primarului” (2013 – Anca Hirţe) şi “Cinema, mon amour” (2015 – Alexandru Belc). (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentANM ne „ameninţă” cu averse, grindină şi descărcări electrice
Articolul următorGALERIE FOTO Turneul Roman Vodă Muşat: Victorie a gazdelor!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.