Registrul Auto Român a lansat astăzi, 21 martie, aplicaţia ISTORIC VEHICUL. Cu ajutorul acesteia, “orice persoană care deține sau intenționează să achiziționeze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiția fiind ca mașina să fi trecut cel puțin o dată pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român, precizează instituţia.

Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicație adresa de e-mail și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu). Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de e-mail introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de e-mail informațiile considerate utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul.

Datele generate sunt: activitățile derulate la RAR și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate), existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

“Datele oferite reflectă configurația vehiculului și statutul acestuia și sunt valabile la data interogării acestora în sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializării, iar folosirea aplicației se supune unor termene și condiții, care sunt detaliate în momentul accesării aplicației «ISTORIC VEHICUL». Dacă aplicația se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricționat accesul în consecință. Aplicația poate fi accesată și de pe smartphone”, precizează RAR.

“Aplicația reprezintă politica RAR de a sprijini cumpărătorul unui vehicul și de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziție în cunoștință de cauză. Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, a valabilității ITP și a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creșteri continue. Prin lansarea aplicației gratuite «ISTORIC VEHICUL», RAR se poziționează consecvent alături de cetățenii de bună credință îndreptățiți să beneficieze de servicii moderne și utile”, a declarat George Adrian Dincă, directorul general al RAR. Oficialul a realizat şi o demonstraţie a modului de utilizare a aplicaţiei:

(M. CONSTANTINESCU; FOTO&VIDEO: RAR)

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua.Am codul 7679101 valabil 24 de ore dar nu pot accesa aplicatia pentru a-l trimite.Deci problema este tot nerezolvata. La pomul laudat sa nu te duci cu sacul.

Comments are closed.