pietricica turism

Polițiștii de frontieră din judeţul Iași au depistat, luni, 12 februarie, o dronă artizanală, cu ajutorul căreia au fost trecute peste frontieră 12.500 de țigări, de proveniență Republica Moldova, ambalate într-un colet de mici dimensiuni, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

“În jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de responsabilitate, au sesizat pe direcția localității de frontieră Podu Jijiei, comuna Golăiești, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera dintre Republica Moldova în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor și cercetarea zonei, ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat, o dronă artizanală, prăbușită și avariată, de care era prins un colet care conținea țigări de proveniență Republica Moldova. (…) Aparatul de zbor și coletul au fost duse la sediul instituției. În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 12.500 țigarete de proveniență Republica Moldova, în valoare de 2.908 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării”, precizează sursa citată.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun. (ZCH NEWS; FOTO şi VIDEO: Poliţia de Frontieră)