Luni, 31 octombrie, la ora 10:30, medici și asistente de la Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu-Neamț s-au adunat pe platoul din fața Secției de Chirurgie, pentru a participa la greva generală organizată de Federația Sanitas. Printre greviști s-au numărat Eva Ungureanu, presedintele Uniunii Sindicale Sanitas Neamț, liderul sindicaliștilor de la nivelul spitalului Târgu- Neamț, dr. chirurg Caesar Lucachi (nu e membru Sanitas, dar a fost prezent din solidaritate), dr. Gabriela Surpățanu, dr. Neculai Avădanei, chimist Tatiana Ciomârtan (șef Laborator analize), dr. Gonţea Mihaela (Laborator), asistente și infirmiere de la toate secțiile și compartimentele spitalului, inclusiv personalul TESA. La grevă au participat aproximativ 80 de persoane.
„Federația Sanitas din România a hotărât declanșarea conflictului de muncă, conform unui calendar național. Pe data de 19 octombrie a fost o grevă de avertisment de întrerupere a activității, iar acum s-a declanșat greva generală. Atitudinea indiferentă a guvernanților ne-au făcut să continuăm acțiunile de protest. Suntem nemulțumiți de Ordonanța 20 și 43 din 2016 pentru că s-au creat nedreptăți salariale. Cerem recalcularea sporurilor și ale altor drepturi salariale la nivelul salariului de bază actual conform actului normativ în vigoare. Cerem promovarea unei legi a salarizării care să fie specifică sectorului sanitar. Pe timpul grevei urgențele sunt asigurate cu o treime din personal. Restul personalului este în grevă. Greva este pe o perioadă nedeterminată și așteptăm semnale de la minister și Parlament”, a declarat Eva Ungureanu, președintele Sanitas Neamț și liderul sindicaliștilor din Târgu-Neamț.

„Această grevă trebuie sprijinită pentru că acești oameni au dreptate în ceea ce solicită. Nu sunt singurul medic care participă la grevă. Garda de urgență este asigurată, partea de asistență medicală este asigurată pacienților deja internați. Medicii sprijină acest protest. Există nemulțumiri la nivelul modalității salariale a medicilor, asistentelor și infirmierilor. Sunt diferențe mari de salarizare între spitalele de grade diferite, diferențe care nu ar trebui să se regăsească în grila de salarizare”, a precizat și dr. chirurg Caesar Lucachi.

Preț de câteva secunde și-a făcut apariția și managerul spitalului, dr. Florin Apostoae, dar s-a retras imediat în biroul său. Printre greviști s-au auzit și voci care spuneau că mulți dintre medicii, asistenții și infirmierele din spital nu au participat la grevă de frică. (C.T. STURZU)
Articolul precedentANM: CODUL GALBEN de ninsori a fost prelungit în Neamţ, Bacău, Botoşani şi Suceava!
Articolul următorFOTOGRAFII Grevă la Spitalul Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

4 COMENTARII

  1. VAD CA CERETI DAR NU MAI LUATI MITA .SI DOCTORII SI ASISTENTELE SUNT O RUSINE PT CEI CARE NU AU BANI SA DEA MITA.SUNT PARINTI CARE AU O PENSIE AMARITA SI LI SE OPRESTE PT SISTEMUL MEDICAL BANI,IAR ATUNCI CIND AJUNG LA URGENTE SUNT AMAGITI CU O PERFUZIE SI TE MIRI CE SI LI SE SPUNE CA NU AVETI PATURI .II TRIMITETI ACASA TREMURIND CU CE STIU EI :CEREM CA PARINTII NOSTRI SI BUNICII NOSTRI CARE AU MAI RAMAS ACASA SA FIE TRATATI CUM SUNTEM NOI TRATATI IN STRAINATATE :SI PE LOC NU SA FIE TRIMISI ACASA SI CHEMATI CU TERMIN PT INTERNARE:

  2. ASTA E GREVA? STATI LA FOTOGRAFIAT CA LA CONCURS DE MISS D- LE DOCTOR A………SI ASISTENTELE DEASEMENI,NU MAI BAGATI MANA IN BUZUNARELE PACIENTILOR,NU LE MAI CERETI SA ADUCA MEDICAMENTE DANDU LE RETETE LAFAMILIARI ,,,MEDICATIA DIN SPITAL UNDE E ? ORICUM CU CATI BANI AMANCAT SISTEMUL SANITAR DIN 1990 PANA IN PREZENT A AJUNS INTERNAREA LA MEDICALA SALON DE CAMPANIE CU O AGLOMERARE DE PATURI NU SE POATE RESPIRA,SI E O MURDARIE PESTE TOT,,,,NU GREVEEEE DOMNILOR IMLICATI -VA PROFESIONAL ,ETIC SI MORAL.MAINE VE TI SI DUMNEAVOASTRA VIITORI PACIENTI NU VRETI SA FITI TRATATI BINE??????????

  3. Va rog sa nu mai generalizati,altfel va veti trata la vrajitoare!Nu va dati seama ca acesti oameni vegheaza nopti intregi la capetele parintilor,fratilor vostri,copiilor vostri?Platesc cu sanatatea,chiar si cu viata pentru 15,16 milioane pe luna.Nu mai ponegriti atata ca vor emigra cu totii si va veti unge cu alifii de la televizor!

  4. Va implor sa nu mai generalizati,altfel va veti trata la vrajitoare!
    Nu va dati seama ca acesti oameni vegheaza nopti intregi la capetele parintilor,fratilor vostri,copiilor vostri?Platesc cu sanatatea,chiar si cu viata pentru 15,16 milioane pe luna.Nu mai ponegriti atata ca vor emigra cu totii si va veti unge cu alifii de la televizor!
    E foarte usor sa improsti,mai greu e sa pui umarul la treaba.Rusine pentru dispretul cu care rasplatiti profesionalismul si rabdarea acestor oameni.In nici o tara nu se mai intampla asta!
    Toti din aceasta breasla nu vor decat salarii decente,nu mila oamenilor.

Comments are closed.