Cu prilejul Zilei Poliției Române, a împlinirii a 195 de ani de la înființare, Poliția Roman a organizat vineri, 24 martie, pe platoul din fața Colegiului Național ”Roman Vodă”, o manifestare mai aparte: o întîlnire și o prezentare în același timp. A fost vizat în special segmentul foarte tînăr al populației Romanului, fiind invitate toate școlile din oraș.

Cei mici s-au arătat foarte încîntați de tot ce li s-a prezentat: mașinile cu sirenele și girofarurile lor (văzute, de data aceasta, și din interior), armele, cîinii de urmărire, uniformele de gală, dar mai ales cele de luptă…  Copiii au primit baloane și s-au fotografiat cu primarul și cu polițiștii (au fost preferate polițistele, totuși!).

Despre acțiune ne-a vorbit domnul Dragoș Bălău, comandantul Poliției  Roman: „Cu ocazia Zillei Poliției și a împlinirii a 195 de ani de la prima atestare documentară a Poliției Române moderne, am organizat această întîlnire cu membrii mici ai comunității romașcane; bine, nu numai cu ei, dar ne-am adresat în principal lor, copiilor, viitorului. Aș vrea să urez «La mulți ani!» polițiștilor, foștilor polițiști și de asemenea familiilor lor, care trebuie să dea dovadă de multă răbdare… Una peste alta, la moment aniversar, vreau să spun că a fi polițist este o meserie frumoasă, care merită făcută cu pasiune. Așa vin și rezultatele, care o fac și mai frumoasă.” (D.A.)

Articolul precedentFOTO Ziua Poliţiei la Iaşi şi Bacău
Articolul următorFOTO Ziua Poliţiei la Piatra Neamţ: moment de reculegere în memoria polițiștilor căzuți la datorie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.