pietricica turism

Poliţiştii de frontieră de la Iaşi, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit, miercuri, 7 februarie, peste 60.000 de ţigări cu timbru de acciză, ascunse în instalaţia de aer condiţionat a acceleratului Chişinău-Bucureşti.

“În jurul orei 21:00, pentru valorificarea unor informaţii aflate în lucru, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au organizat, în Punctul de Trecere a Frontierei Iaşi-feroviar, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, pe timpul căreia au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vagoanelor trenului accelerat 401, care circulă pe relaţia Chişinău-Bucureşti. În urma controlului efectuat asupra trenului, echipa comună de control a descoperit în două vagoane, în locuri special amenajate în instalaţia de aer condiţionat, ascunsă şi nedeclarată, cantitatea de 63.420 de ţigarete de contrabandă de diferite mărci”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că ţigările aparţin însoţitorilor celor două vagoane controlate. Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigărilor, în valoare de 44.292 de lei, în vederea confiscării, iar persoanele implicate au fost amendate cu 20.000 de lei.

VIDEO AICI. (ZCH NEWS; FOTO: Poliţia de Frontieră)