0:00

Joi, 7 decembrie, la Târgu-Neamț a fost sfințită Casa Veronica, o casă de tip familial, destinată unui număr de 12 minori ce beneficiază pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea (re)integrării familial și socio-profesional. 12 pedagogi sociali se ocupă de acești copii, zi și noapte.

Casa Veronica se află sub tutela Centrului de copii Casa Ozana din Târgu-Neamț și ambele în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială Neamț.

Directorul executiv DGASPC Neamț, Cristina Păvăluță

Astfel, într-un cadru mai degrabă familial decât festiv, colectivul și copiii instituționalizați de la Casa Veronica și-au primit oaspeții cu brațele deschise, în cadrul evenimentului.
DGASPC a fost reprezentată de către directorul executiv Cristina Păvăluță și de adjunctul Laurențiu Dulamă, alături de Ana Nicoleta Ionescu, manager de caz și de Nicoleta Ciocârlan, șefa asistenților sociali din județ și Valentin Sandu, responsabil Casa Ozana.
Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți (Bogdan Apopei, Cramba Stelian, Ovidiu Țărnă, Ursuleanu Cristi) condus de părintele Neculai Axentioi, protopopul de Târgu-Neamț.

La final, cei 12 copii au oferit celor prezenți și un minirecital de colinde.

Foto-Video. Târgu-Neamț: În noua familie de la Casa Veronica, ZCH NEWS - sursa ta de informații Foto-Video. Târgu-Neamț: În noua familie de la Casa Veronica, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Z.C.

Articolul precedentComunicat de presă. Primăria Piatra-Neamț, decizie privind eliminarea separatoarele de trafic de pe Bulevardul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida
Articolul următorElev dispărut fără urmă de mai bine de o lună
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.