Foto. Video. Panică la un incendiu puternic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSâmbătă, 18 septembrie, în jurul orei 21,30, în satul Ostra din comuna cu același nume (județul Suceava) un incendiu violent a izbucnit în podul bucătăriei de vară al unei gospodării. Cauza probabilă stabilită de pompieri, din primele informații, ar fi coșul de fum neizolat corespunzător.

La sosirea echipajelor de intervenție, casa de locuit și mai multe anexe gospodărești ardeau, existând pericolul de propagare a flăcărilor la clădirile apropiate.

Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului și ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Ostra și Stulpicani, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea flăcărilor.

Un bărbat de 46 de ani și o femeie de 62 de ani au făcut atac de panică și au primit îngrijiri medicale de la pompierii paramedici. După ce s-au simțit mai bine, cei doi au refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Au ars interiorul casei de locuit, parter și un etaj, cu bunurile aferente, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, acoperișul bucătăriei de vară pe 50 de metri pătrați, adăpostul de animale și depozitul de furaje, pe o suprafață totală de aproximativ 150 de metri pătrați, 5 tone de furaje și 10 mc lemn de foc. S-au degradat învelitorile din tablă ale construcțiilor afectate, pereții locuinței, bunuri casnice și altele.

Incendiul a fost lichidat după patru ore de muncă, pompierii reușind să salveze un alt adăpost de animale, din aceeași gospodărie și să oprească expansiunea flăcărilor la alte gospodării.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată. Un bărbat s-a aruncat în râul Bistriţa, la Costişa
Articolul următorL4 Speranţa Răuceşti e lideră solitară; Energia Pângăraţi a reintrat în competiţie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.