0:00

Forțe importante de intervenție acționează pentru stingerea unui incendiu de litieră de pădure, încă de aseară, 1 aprilie, ora 23:00, ard 5 hectare.

Foto-video. Noapte albă pentru pompieri. Muncesc să stingă un incendiu la litiera unei păduri, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În pădurea din comuna Dofteana, județul Bacău, au acționat peste noapte forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești și a Gărzii de Intervenție Comănești, 13 militari,  precum și lucrători ai Ocolului Silvic Tg. Ocna și voluntari. Astăzi dimineață la fața locului au intrat în dispozitivul operativ alți 24 de pompieri ce încadrează cinci autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de stins incendii de pădure și un ATV, dar și 20 de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Tg. Ocna și șapte voluntari din cadrul S.V.S.U. Dofteana.

„La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 5 ha, la nivelul litierei, cioatelor și doborâtorilor dintr-o pădure privată, aflată în paza Ocolului Silvic Tg. Ocna, fiind localizat în jurul orei 03:00.

Intervenția echipajelor a fost îngreunată de condițiile meteorologice (vânt puternic), precum și terenul accidentat pe care s-a intervenit, accesul la locul incendiului făcându-se atât cu ATV-urile, cât și la pas”, precizează sergent major Ema Delia Tereș, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.Foto-video. Noapte albă pentru pompieri. Muncesc să stingă un incendiu la litiera unei păduri, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Intervenția este în dinamică, un pericol iminent îl constituie și vântul puternic, județul Bacău aflându-se sub avertizare cod galben de vânt, iar acesta poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la trunchiurile copacilor, clădiri, depozite etc.

Pompierii reamintesc că utilizarea focului deschis este stric interzisă!

A.C.

Imagini foto- video: ISU Bacău

Articolul precedentCampanie de vaccinare împotriva rujeolei
Articolul următorPiatra-Neamț, orașul celor 1000 de magnolii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.