Actualizare 5 octombrie: Potrivit informaţiilor oferite de ISU Neamţ, incendiul s-a propagat cu repeziciune din cauza vântului. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de 140 mp, anexele gospodărești cu o suprafață de 210 mp cu bunurile materiale aflate în interior, documente de identitate și 30 metri liniari de gard din lemn.

Au fost salvate o casă construită din lemn și o anexă gospodărescă aflate la o distanță de aproximativ 6 m.

Pompierii au scos patru butelii din interiorul locuinţei.

Cauza probabilă a incendiului a fost un aragaz care a funcţionat nesupravegheat.

Alexandru Sandu, voluntar în SVSU Bicaz este unul dintre cei mai pasionaţi salvatori cu care colaborează ISU Neamţ, mereu pregătit să intervină. Şi de această dată s-a alăturat colegilor săi, deşi era în timpul liber şi se îndrepta către casă, şi a ajutat la stingerea acestui incendiu.

Actualizare: Bătrânul aflat într-o anexă a locuinței cuprinsă de flăcări a fost salvat de un polițist, care se deplasa spre Bicaz și s-a oprit la casa acestuia după ce a observat incendiul, potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, agent de poliție Georgiana Pușcașu.

Știre actualizată. Foto. Video. Incendiu la o casă în Viișoara, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Colegul nostru, agent șef de poliție Găboroi Ionuț din cadrul Serviciului Rutier Neamț, s-a aflat din întâmplare în apropierea imobilului unde a izbucnit incendiul. Imediat, polițistul a pătruns în locuință pentru a vedea dacă sunt persoane, moment în care a observat că într-o anexă a imobilului se afla un bărbat, în vârstă de 88 de ani. Acesta a evacuat persoana în cauză, care a fost preluată de un echipaj medical, constatându-se că nu a suferit leziuni. Polițiștul și-a riscat viața și, fără să stea pe gânduri, a scos un om aflat într-o situație de risc, dintr-un imobil cuprins de flăcări, iar pentru asta îl felicităm!”, a declarat agent Georgiana Pușcașu.

Știre inițială: Un incendiu a izbucnit astăzi, 4 octombrie, într-o gospodărie din satul Viișoara, comuna Alexandru cel Bun din Neamț.

Știre actualizată. Foto. Video. Incendiu la o casă în Viișoara, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPompierii pietreni au intervenit cu patru autospeciale de stingere și voluntarii din Alexandru cel Bun, iar în momentul sosirii acestora flăcările cuprinseseră casa și mai multe magazii aflate în prelungirea acesteia.

Proprietarul locuinței, în vârstă de 88 de ani, se afla într-una din anexele cuprinse de flăcări și a fost scos de către pompierii Știre actualizată. Foto. Video. Incendiu la o casă în Viișoara, ZCH NEWS - sursa ta de informațiivoluntari și vecini. Bărbatul a suferit atac de panică.

O ambulanță de la SAJ Roman, ce se întorcea de la o misiune, a oprit la fața locului, iar cadrele medicale i-au acordat îngrijiri medicale bărbatului, acesta refuzând transportul la spital.

Angela Croitoru

Sursă foto: ISU Neamț

Articolul precedentȘtire actualizată. O femeie a murit în urma unei coliziuni între un microbuz și un TIR
Articolul următorFoto. Video. Accident spectaculos în comuna Pipirig
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.