0:00

Vineri, 12 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-S.T. Iași, au reușit să documenteze activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi deținere, fără drept, de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu.

FOTO/VIDEO Doi bărbați în arestul poliției pentru că vindeau heroină din Germania, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn urma a patru percheziții domiciliare, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-S.T. Iași, au identificat și ridicat cantități de heroină, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. Ieri, cei doi bărbați au fost reținuți și astăzi, Tribunalul Iași urmează să se pronunțe asupra măsurii de arestare preventivă a acestora pentru 30 de zile, cerută de procurori.

FOTO/VIDEO Doi bărbați în arestul poliției pentru că vindeau heroină din Germania, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Măsurile au fost luate după ce unul dintre cercetați a fost prins în flagrant delict, în timp ce ridica un colet, introdus în ţară, din Germania, prin intermediul unei firme de transport, în care se aflau ascunse, printre obiecte de vestimentaţie, peste 40 de grame de heroină destinată comercializării (din  care rezultau minimum 1.333 de doze a 0,03 grame, generând un profit de 133.300 de lei).

Pe baza cercetărilor efectuate s-a stabilit  că,  în perioada mai 2023– aprilie 2024, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cercetații ar fi procurat, deţinut, depozitat, transportat şi vândut  către consumatori din județul Iaşi droguri de mare risc (heroină). De asemenea, în sarcina unuia dintre aceştia s-a reţinut şi faptul că ar fi deţinut, fără drept, droguri de risc și de mare risc (heroină și cannabis) în vederea consumului propriu”, precizează IPJ Iași.

FOTO/VIDEO Doi bărbați în arestul poliției pentru că vindeau heroină din Germania, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSuportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Iași și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iași.

Angela Croitoru

Articolul precedentVreme însorită în următoarele trei zile
Articolul următorPanică într-un hotel din Iași. Zece angajați au fugit speriați din clădire
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.