0:00

Unirea Principatelor, înfăptuită la 24 ianuarie 1859, a fost marcată la Târgu Neamţ, în lipsa primarului Daniel Harpa, care a absentat din motive de sănătate. Au participat viceprimarul Vasile Apopei, city-managerul Geanina Fedeleş, consilieri locali, cetăţeni. A fost oficiată o slujbă religioasă de către un sobor de preoţi, condus de protopopul de Târgu Neamţ, părintele Nicolae Axentioi.

FOTO Unirea Principatelor sărbătorită la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații FOTO Unirea Principatelor sărbătorită la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMisiunea de a ţine cuvântul în acest an i-a revenit viceprimarului Vasile Apopei: „O să-mi permit să vorbesc astăzi şi despre un alt eveniment petrecut tot pe 24 ianuarie, doar că, cu zece ani înainte de această mică unire. Pe 24 ianuarie 1849 se năştea badea Cîrţan, un mare român şi un mare patriot. Aşadar, astăzi să ne aducem aminte şi de acest român care a mers pe jos până la Roma şi a dus un pumn de pământ românesc, nişte boabe de grâu pe care le-a pus la Columna de la Roma. De aceea îmi permit să am credinţa şi speranţa că, indiferent de orgolii, bunul Dumnezeu ne va ajuta să rămânem uniţi”.

FOTO Unirea Principatelor sărbătorită la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații FOTO Unirea Principatelor sărbătorită la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații FOTO Unirea Principatelor sărbătorită la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiManifestarea a continuat cu un program artistic oferit de Ansamblul Folcloric „Ozana”. La final cei prezenţi au fost serviţi cu plăcinte. Răpus la pat de o răceală puternică, primarul Daniel Harpa a ţinut să transmită prin intermediul nostru un mesaj: „Din păcate nu am putut fi prezent astăzi pentru a marca această zi importantă din istoria noastră, dar prin intermediul dv. vreau să transmit tuturor târgnemţenilor un mesaj de unitate, înţelepciune şi raţiune. Să dăm dovadă că suntem români adevăraţi, că ne iubim ţara şi neamul. La Mulţi Ani!”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentUn „bărbat” a lovit o bătrână și i-a furat telefonul
Articolul următorMotociclist rănit de o autoutilitară
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.