Vineri, 24 mai și sâmbătă, 25 mai, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a ”recoltat” un adevărat arsenal din pădurile Braniște (Vânători-Neamţ) și Cărpiniș (Răucești).

La prima intervenție au fost ridicate două proiectile explozive calibru 47 mm și o lovitură de aruncător calibru 60 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Muniția a fost descoperită de un bărbat de 42 de ani, deținător de detector de metale. Bărbatul locuiește în București și, de câte ori vine în zona Târgu Neamț, unde s-a născut, caută elemente de muniție prin pădurile aflate pe linia frontului.

”Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale şi a mai descoperit două proiectile explozive calibru 47 mm, 3 proiectile perforante calibru 47 mm, o grenadă de mână defensivă și 4 cartușe calibru 7,92 mm”, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

La Cărpiniș același detectorist a găsit 3 proiectile explozive calibru 47 mm, un proiectil perforant calibru 47 mm, un focos de cap pentru proiectile și un cartuș pentru pistol calibru 7,62 mm provenite din Al Doilea Război Mondial. Echipa pirotehnică a mai descoperit două lovituri de aruncător calibru 82 mm, o lovitură de aruncător calibru 60 mm, două proiectile explozive calibru 47 mm, 4 proiectile perforante calibru 47 mm, o grenadă de mână kiser și 22 cartușe calibru 7,92 mm. Toată muniția a fost ridicată în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii, într-un poligon special amenajat. (C.M.)

Articolul precedentAlegeri europarlamentare 2019: Rezultate finale în regiunea nord-est
Articolul următorTURNEU FINAL U19 Astăzi au loc finalele (16:00 şi 18:00)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.