În aceste zile, municipiul Roman găzduiește cea de-a opta ediție a ”Târgului de Gustar”. În prima zi, primarul Lucian Micu a vizitat standurile târgului amenajate în Pietonalul Ștefan cel Mare și a inaugurat oficial manifestarea.

Mă bucur că reușim să atragem la Roman meșteri populari autentici”, a spus domnul Micu. ”Am văzut o serie de produse deosebite, multe din ele manuale și mă bucur să constat că tradițiile noastre au rămas în viață și există continuatori ai acestora. Dorim revitalizarea pietonalului, de aceea organizăm aici târgul și îi invit pe romașcani să vină să viziteze târgul și să-și cumpere cele trebuitoare în gospodărie”.

Anul acesta, și-au anunțat participarea la târgul de la Roman 25 meșteri care excelează în prelucrarea lemnului, prelucrarea pieilor și a blănii, industria casnică, portul popular, împletiturile, podoabele, produsele naturiste, olăritul, produsele culinare etc.

Doamna Iulia Butnaru, animatoarea Asociației Cultural-Științifice Urbană (continuatoarea Asociației de Antropologie Urbană), sufletul acestei manifestări devenită tradițională, ne-a declarat: ”Ne bucurăm că am ajuns la cea de-a opta ediție a acestui târg al meșterilor populari. Este de gustar, fiindcă această lună se numea Gustar și fiindcă multe din produsele expuse sunt rezultatele prelucrării roadelor pământului. Avrem, în acest an, meșteri din Corund-Harghita, din județele Botoșani, Suceava, Neamț, bineînțeles – din Nemțișor, Văratec și Pipirig, din Breaza-Prahova, dar și din Șomcuța Mare-Maramureș și din județul Iași. Invităm romașcanii să susțină, prin vizita lor și prin eventualele achiziții, meșteșugurile tradiționale și pe promotorii lor”. (D.A.)

GALERIE FOTO

Articolul precedentVânători-Neamț: Incendiu și o victimă cu arsuri
Articolul următorACTUALIZARE Incendiu la un apartament în Speranța, incendiatorul luat cu cătușe
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.