Actualizare: În urma controalelor la 43 de agenți economici, polițiștii au dat 40 de amenzi, în valoare totală de 22.235 lei, din care 12 amenzi pentru nereguli comerciale. Au fost confiscate bunuri în valoare de 480 lei și suma de 4.728 lei, potrivit IPJ Neamț. La acțiunea de ieri au participat și polițiști criminaliști, alături de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale Neamț.

 

****Știre inițială****

Comercianții din Hala agroalimentară a orașului Târgu Neamț și din zona imediat învecinată au fost ținta unor ample controale astăzi, 2 martie. De îndată ce au terminat de expus mărfurile, vânzătorii s-au trezit cu echipele de poliție însoțite de câinii de urmă. Polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice și cei de la Ordine Publică au „periat” fiecare bar, cafenea și pe cei care vând în bazar și au legitimat mai multe persoane.

Acțiunea derulată, astăzi, de IPJ Neamț a fost sprijinită de jandarmi. Alături de polițiști au făcut controale reprezentanți de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț, de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Neamț, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț. Practic, fiecare comerciant și prestator de servicii din zonă a fost controlat sub toate aspectele de legalitate. Verificările au durat câteva ore, iar rezultatele acțiunii de astăzi vor fi făcute publice mâine, potrivit IPJ Neamț. (C.I.)