pietricica turism

De data aceasta, ninsoarea a reușit să ia prin surprindere pe toată lumea, inclusiv autoritățile. Dacă, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, încă nu s-au lămurit cum e cu situația operativă și ce urmări a avut ninsoarea care cade de azi-noapte într-una, la municipiu se pare că gradul de eficiență e mai ridicat.

În primul rând, Publiserv a scos utilajele pe drumuri încă de la miezul nopții. Întrucât ninsoarea continuă și la această oră (9.00), prin Piatra Neamț se circulă în condiții de iarnă. Dar se circulă. Directorul societăţii Publiserv, Adrian Niţă, spune că ”De azi-noapte, de la ora 24, acţionăm, cu 5 lame şi 2 ultilaje cu material antiderapant. Prima dată s-a acţionat la miezul nopții, apoi la ora 3 şi, încă o dată acum, dimineaţă. Noi acţionăm pe arterele principale, sensurile giratorii, la intrările şi ieşirile din municipiu”.

În al doilea rând, la Primărie s-a ținut deja o ședință operativă cu toți cei implicați în buna gospodărire pe timp de iarnă. Explică tot dl. Niță: ”La primărie, am participat deja la o şedinţă operativă. Noi mai trebuie să acţionăm la Curtea Domnească, scările din Mărăţei, de pe Traian. Cei de la Salubritas intervin la trecerile pentru pieton şi în staţiile de autobuz. Cei de la Urban se vor ocupa de degajarea arborilor căzuţi în oraş”.

De la Ştefan Vulpe, administratorul CMI Urban, am aflat că ”Acţionăm de la prima oră pentru degajarea crengilor. Nu avem copaci rupţi sau autoturisme avariate”, dar și că ”Deja s-a intervenit în zona Primăriei Piatra Neamţ, bulevardul Decebal şi continuă”.

(Gianina BUFTEA, Dana OSTAHIE)

FOTO: Gianina BUFTEA și Dan ȘTEFAN