FOTO: Simularea unui accident cu prăbuşirea pasajului Curţii Domneşti, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiExerciţiul desfăşurat ieri, 25 ianuarie, în Piatra Neamţ, sub pasajul Curţii Domneşti, a avut toate ingredientele necesare unui film de acţiune şi suspans. La ora 19,00, prin serviciul unic 112 ISU Neamţ primeşte un apel prin care sunt anunţaţi să intervină la un accident produs la ieşirea din parcarea aflată în subsolul Primăriei Piatra Neamţ.

Exercițiul a urmărit activitatea Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ în cazul producerii unui accident rutier care duce la prăbuşirea unor elemente de construcție ale pasajului rutier și parcării din amplasamentul Curţii Domneşti din municipiul Piatra Neamț şi implicarea celorlalţi responsabili în cazul unor situaţii de urgenţă precum Comisia Locală şi Biroul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală.

FOTO: Simularea unui accident cu prăbuşirea pasajului Curţii Domneşti, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConform scenariului, ajunşi la faţa locului pompierii constată că cei doi ocupanţi ai autoturismului ce s-a izbit de stâlpul de susţinere, sunt blocaţi între fiarele maşinii.

A fost asigurat perimetrul cu ajutorul unui utilaj al Publiserv, iar pompierii au început descarcerarea.

În aceeaşi zonă se mai aflau 5 persoane, iar şoferul unui autoturism, a intrat în panică şi încercând să iasă cât mai repede din zona de pericol  loveşte un pieton. Acesta este preluat de paramedicii SMURD şi transportat la UPU Piatra Neamţ.

Între timp, cele două victime aflate în autoturism au fost descarcerate, fiind preluate de echipajele SMURD și transportate la UPU Piatra Neamț.

Exerciţiul a fost o reuşită, sperăm însă să nu confruntăm cu astfel de situaţii limită prea curând.

Angela Croitoru

Articolul precedentAnunț. Dispoziția de convocare în ședinţă ordinară a Consiliului Local al Municipiului Piatra Neamţ
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Cresc măsurile de protecția a cetățenilor în privința facturilor la energie”