pietricica turism

Peste 200 de persoane au participat, sâmbătă, 27 mai, la inaugurarea “Rubik Hub”, singurul incubator de afaceri din regiune. Înfiinţarea acestuia a pornit de la intenţia Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) de a oferi stakeholderilor regionali un alt fel de sprijin decât cel de a accesa finanţări publice. Vasile Asandei, directorul ADRNE, a explicat că “noi suntem cunoscuţi mai degrabă pentru finanţările europene, pentru implementarea programelor europene. În ultima vreme ne-am gândit că ar trebui să ne implicăm cu mult mai mult în dezvoltarea economică a regiunii şi am început  prin a  construi o echipă. În jurul acestei echipe s-a constituit o comunitate foarte frumoasă”.

La eveniment au participat preşedinţii consiliilor judeţene Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui. De la întâlnire au lipsit reprezentanţii judeţelor Suceava şi Botoşani, însă conducerea agenţiei a ţinut să le mulţumească pentru implicarea în dezvoltarea proiectului.

“Astăzi, asistăm la un eveniment deosebit de important pentru Neamţ şi mediul antreprenorial din regiune şi vreau să mulţumesc Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est pentru acest proiect”, a spus Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ.

“Mă bucur foarte mult că sunt astfel de evenimente în Neamţ. La Iaşi, sincer, nu avem un eveniment de asemenea anvergură. Este un exemplu demn de urmat. Ar trebui dezvoltat un astfel de hub în toate judeţele”, a punctat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi.

Şi directorul Asociatiei Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din Europa, Esteban Pelayo Villarejo, a rămas impresionat de eveniment: “Sunt sigur că ce se întâmplă aici este o implementare a instrumentelor care susţin startup-urile şi antreprenoriatul în Regiunea Nord- Eest şi felicitări pentru tot ceea ce faceţi aici”.

“Rubik Hub” înseamnă peste 30 de locuri, într-un spaţiu  deschis de lucru, birouri, bibliotecă, spaţii de relaxare, 5 săli de conferinţă, toate dotate pentru organizarea de întâlniri, seminarii sau evenimente externe şi interne. Inaugurarea “Rubik Hub” a însemnat  şi organizarea primei ediţii a conferinţei “Codecamp”, cea mai mare conferinţă IT din România, care reuneşte anual 8.000 de participanţi în 8 oraşe. “Rubik Hub” şi-a deschis porţile în fostul restaurant “Monte Carlo”, din Ştrandul Tineretului Piatra Neamţ. Implementarea proiectului a fost posibilă cu susţinerea şi sprijinul Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Consiliului Judeţean Neamţ, Primăriei şi Consiliului Local Piatra Neamţ, dar şi a sponsorilor. (Gianina BUFTEA)