FOTO PROTESTE LA PIATRA NEAMŢ: ”Nu amnistiei, nu grațierii!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFOTO PROTESTE LA PIATRA NEAMŢ: ”Nu amnistiei, nu grațierii!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFOTO PROTESTE LA PIATRA NEAMŢ: ”Nu amnistiei, nu grațierii!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFOTO PROTESTE LA PIATRA NEAMŢ: ”Nu amnistiei, nu grațierii!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAproximativ 200 de persoane au protestat, duminică (22 ianuarie) seară, în fața Casei de Cultură din Piatra Neamţ. Manifestanții au purtat pancarte cu mesaje precum: ”Nu amnistiei, nu grațierii!”; ”Vrem justiție, legi mai dure, vrem să nu-i lăsăm să fure!”; ”În democrație, hoții stau pușcărie”; ”Trump, fă-ne un bine, ține-i pentru tine!”; ”Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați și acum vreți să și scăpați”, ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”; ”Veniți cu toții și strigați tare: democrația nu e de vânzare!”; ”Jos Ciorbea!”, ”Române ești furat! Luptă!”, ”Afară pușcăriașilor din parlament!”,”Vrem justiție, nu corupție!”.

Protestatarii cer Guvernului să nu adopte ordonanța de modificare a Codului Penal și mai vor ca DNA să nu renunțe la lupta împotriva corupției.”Sunt optimist pentru că din punctul meu de vedere democrația se face prin acțiune. Chiar dacă nu au venit foarte mulți oameni e un mesaj anti-guvern atunci când ia decizii proaste”, a declarat unul dintre manifestanți.

Doi bărbați participanți la o petrecere tematică la un restaurant de lux din oraș, costumați ca-n vremea lui Caragiale, au venit pentru câteva momente în mijlocul manifestanților.”Susținem cauza, nu amnistie, nu grațiere. Personal nu cred că mă afectează, cred că mai mult ne afectează pe toți. Știm că urmează să fie date aceste legi cu dedicație și suntem împotrivă”, a afirmat unul dintre ei.

Un alt bărbat a purtat un carton pe care era scris ”Să stea la galere, nu-i vrem la putere!”. ”Am preferat acest slogan, deoarece vine după sloganul din martie 1990. Atunci, împreună cu cei care demonstram prin oraș strigam: Nu-i vrem la galere, dar nici la putere!. Uite că după 27 de ani, apuc să-i vreau la galere și nu la putere”.

Iulian Bulai, deputatul USR de Neamț a venit și el la miting.”Susțin societatea civilă și nu cred că am alte declarații de făcut, afară de faptul că prin prezența noastră aici dăm o declarație”, a spus parlamentarul originar din Roman.

Mitingul a fost inițit de Asociația ”Sens Civic”, în speță de Adrian Carabelea, care a candidat la ultimele alegeri ca independent la Senat. ,,Eu sunt cel care am inițiat acest protest însă meritul pentru care se află atâta lume aici nu mi se datorează mie ci unor guvernanți care se joacă de-a șoarecele și pisica în țara asta și intră cu picioarele în justiție și-și bat joc de oamenii la puțin timp după alegeri. Colegul meu Sebastian Burduja protestează în Capitală”. De la ora 19:00 protestul a continuat cu un marș al solidarității desfășurat pe traseul: Casa de Cultură, Muzeul de Istorie, Hotel Ceahlău, Teatrul Tineretului cu revenire la Casa de Cultură. (Ana MOISE)

Articolul precedentŞoferul basculantei răsturnate la Cordun, sub control judiciar
Articolul următorSexul de la liceul din Borca, fără „leziuni” administrative
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.