Odată cu apariţia fructelor de sezon, prețurile au explodat în Piaţa Centrală. Unii vânzători chiar își permit să vândă unele produse cu preţuri măricele, chiar şi în comparaţie cu supermarketurile. Un kilogram de piersici în supermarket ajunge cam la 2,79 lei, pe când în piață găsim același produs chiar şi cu 4,90 lei. Aceeași situație se observă și în cazul merelor, vândute cu 5 lei la tarabă și cu 3,19 lei pe rafturile din magazine (prețul diferă și în funcție de tipul produsului).

Facem piața și găsim un kilogram de nectarine cu 5,50 lei, unul de lămâi cu 9 lei, mai luăm şi un kilogram de portocale la 5,50 lei, iar totalul ajunge deja la 20 de lei. La supermarketul din colţ, luăm aceleași produse, în aceeași cantitate, și ajungem la un total de 16,97 lei (4,99 lei nectarinele, 3,99 lei portocalele și 7,99 lei lămâile).

La întrebarea “Pe ce criterii vă alegeți prețurile cu care vă vindeți produsele?”, răspunsul nu necesită prea multe comentarii: “În funcție de cerere și ofertă, dar având în vedere că noi suntem producătorii, avem cale liberă să ne alegem prețurile”. (Alina HOANOŞ)