Foto. Pompierul Iulian Rotariu a câştigat Ultra Race Bolivia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPlutonierul adjutant Iulian Rotariu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, a câştigat ultra-maratonul organizat în Anzii Cordilieri, Bolivia, desfăşurat în perioada 20 – 26 septembrie şi organizat de Canal Adventure.

Singurul român din competiţie, el s-a impus în toate cele şapte etape ale competiţiei, depăşindu-l în clasamentul general pe germanul Sascha Gramm.

Iulian Rotariu a reuşit să termine pe primul loc, după cele șapte etape în care a parcurs 220 de km, cu un total de 23 de ore, 32 de minute şi 30 secunde, un record al întrecerii, obţinând un timp cu 1h 32′ 17″ mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2018. Pompierul botoşănean deţine titlul Continental Challenge 2020, câştigând locul I la categoria sa de vârstă în numeroase competiţii de anduranţă desfăşurate în Vietnam, Mozambic, Chile, Antartica etc.

„Ultra Bolivia Race” a fost cel mai greu concurs de anduranţă la care a participat.

Foto. Pompierul Iulian Rotariu a câştigat Ultra Race Bolivia, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Fiecare rugăciune a fost auzită! Fiecare îmbrățișare a fost atinsă! A fost cea mai grea competiție. Fără aer e foarte greu. La asta s-a adăugat diferența de temperatura zi-noapte de peste 30 grade, efortul depus. Toate la peste 4000 m altitudine. Vă rog frumos țineți minte: nu Iulian Rotariu a câștigat cursa Ultra Bolivia Race, ci copiii cu autism din Botoșani!  Vă mulțumesc frumos! „ a spus Iulian imediat după cursă.

Foto. Pompierul Iulian Rotariu a câştigat Ultra Race Bolivia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit locotenent Dorina Lupu, colega sa de la ISU Botoşani, „Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 12 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului. Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situații de UrgențăNicolae Iorga” al Județului Botoşani, al cărui angajat este din 2007. După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite“.

Ca de fiecare dată, şi la această competiţie Iulian Rotariu a alergat în scop caritabil, pentru Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

Angela Croitoru

Articolul precedentFoto. O mașină plină cu liceeni s-a izbit într-un copac; șase victime în spital
Articolul următorFemeie de 31 de ani găsită spânzurată în curtea casei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.