Suprafața de pădure, pierdută de Primăria Ceahlău, pe vremea lui Costică Șchiopu, care visa o rețea de alimentare cu gaz metan, a ajuns în faza de exploatare. Rustrans Bacău, care a obținut cele 30 de hectare de teren cu vegetație forestieră, a vândut o parte din pădure, iar o firmă din Bicaz Ardeal, Den Forest SRL, a început exploatarea de aproape două luni. Astăzi, 15 martie, când primarul s-a dus să vadă cum arată zona, și-a pus mâinile în cap.

Nu-mi închipuiam așa ceva!”, a declarat Dan Coroamă, primarul de Ceahlău. ”Au distrus pășunea, au tras lemne și prin albia pârâului, e o mocirlă de nedescris, au intrat cu 5 TAF-uri, cu buldozere, e dezastru! Li s-a spus clar că au un drum de acces la proprietate, nu mi-am imaginat că vor trage lemne peste tot și vor distruge pășunea! Am chemat poliția, să vină cu criminaliști, cu tot ce trebuie, să constate, am vorbit și la Garda de Mediu să trimită pe cineva, nu se poate așa ceva!”.

Zona respectivă nu face parte din Parcul Național Ceahlău, însă este situată într-o arie protejată. După cum se și vede temeinic. (C.M.)

Articolul precedentBătrână din Răuceşti bătută și jefuită în propria-i casă
Articolul următorACUM Un bărbat a căzut de pe scară la Piața Centrală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Costica Șchiopu vinovat si consilierii din timpul lui au dat padurea cu buna știinta.Raspunde cineva de faptele acestea?

Comments are closed.