Un scurtcircuit a provocat un incendiu la acoperișul unei case cu etaj de pe strada Bogdan Dragoș, din Roman. Proprietara, o femeie de 48 de ani, a făcut un atac de panică și a avut nevoie să fie transportată la spital. Foarte aproape de casa care ardea este un restaurant și a existat riscul ca flăcările să ajungă și la clădire, situată în stânga casei după cum se vede în imagine.

Pompierii au acționat cu 3 autospeciale și cu autoscara și au reușit să stingă incendiul care a mistuit acoperișul. Au fost chemați în ajutor la ora 13:20.

„Incendiul se manifesta la acoperișul unei clădiri P+1, cu posibilitatea propagării și la o altă clădire învecinată (unitate de alimentație publică) situate pe strada Bogdan Dragoș

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD și pompieri voluntari din cadrul SVSU Roman.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, reușind să salveze locuința și evitând propagarea la clădirea învecinată.

A ars acoperișul clădirii (construit din astereală lemn și învelitoare tablă) pe o suprafață de aproximativ 120 mp.

Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.

Proprietara clădirii,  în vârstă de 48 de ani, a suferit atac de panică.  Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD la locul evenimentului după care a fost transportată la CPU Roman”, potrivit lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

C.I.