0:00

Albia râului Ozana a devenit pentru unii groapă de gunoi, după cum ne-au sesizat mai mulţi cetăţeni din comuna Vânători-Neamţ. Chiar peste drum de Oficiul Poştal din localitate, o uliţă duce în spatele caselor. Acolo, parcă intri într-o altă lume! Albia Ozanei, „cea frumos curgătoare şi limpede ca cristalul”, este acum plină de gunoaie, moloz şi materiale de construcţii, zeci de pampers folosiţi, etc. Pe gardul ultimei case de pe uliţă, chiar lângă malul Ozanei, sunt scrise mesaje civice, mai mult ca să fie…

„Aici se aruncă noaptea. Şi nu sunt gunoaie aruncate de oamenii de pe uliţa noastră. Vin din alte zone ale comunei. Spun asta, pentru că pe uliţa noastră nu sunt copii mici, dar pe albia râului sunt aruncaţi pampers folosiţi. Poliţia Locală vine de trei ori pe zi, dar se aruncă noaptea şi nu-i poţi prinde pe cei care aruncă. Că se aruncă pământ sau crengi nu ar fi o problemă, dar să se arunce gunoaie menajere mi se pare urât. Poate ar trebui ca cei de la primărie să vină cu utilaje şi să încarce aceste gunoaie, cu cei de la ajutorul social. Sau să niveleze movilele de pământ şi moloz, ca să întărească malul Ozanei, pentru a ne apăra atunci când va veni apa mare”, spune un localnic.

Contactat telefonic, Vasile Coşofret, viceprimarul comunei Vânători-Neamţ, ne-a declarat: „Chiar nu-i mai înţeleg pe aceşti oameni care aruncă gunoaiele pe Ozana. Poliţiştii locali fac pază în timpul zilei şi în acea zonă. O să intervenim luni cu cei de la ajutorul social şi să facem curăţenie. Noi am mai cărat pământ acolo, în ideea să protejăm malul, atunci când Ozana creşte în urma ploilor. Luni o să intervenim în acea zonă”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentCopil de 10 ani în comă, după ce tatăl lui a intrat cu ATV-ul într-un canal de desecare
Articolul următorIzoleta de la ISU Neamt este defectă, se împrumută izoletă pentru transferul cazurilor cu coronavirus
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.