Consiliul Județean (CJ) Neamț anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că niciunul dintre cele 20 de proiecte propuse în cadrul concursului de idei „Porţile Neamţului” nu a întrunit punctajul necesar pentru premiere.

Concursul de idei „Porţile Neamţului” propunea concurenţilor realizarea unui portal/arcadă pentru 7 dintre intrările în județ, situate pe drumuri naționale, „îmbinând estetica, utilitatea şi elementele de identitate istorică, etnografică și culturală, armonizând imaginea cu specificitatea/unicitatea zonei și completând-o cu un element de comunicare, precum un mesaj sau slogan. Prin respectivul concept, s-ar fi asigurat o identitate vizuală puternică și complexă a județului, cu implicaţii benefice asupra percepției vizitatorilor şi persoanelor care îl tranzitează”, precizează CJ Neamţ.

Cinci dintre propuneri au obținut peste 60 de puncte, apropiindu-se de minimul necesar acordării premiului III. În alte 3 cazuri s-a decis acordarea de mențiuni, constând în diplome, deoarece concurenţii au obținut între 65 şi 70 de puncte şi au respectat cerințele temei de concurs. Alte două proiecte s-au evidențiat prin soluțiile prezentate, însă nu au respectat tema propusă și anume crearea unui portal/arcadă peste drum.

Concursul a fost lansat pe 12 aprilie, iar perioada propriu-zisă de depunere a proiectelor a fost între 9 și 18 mai. Cele 20 de proiecte au fost analizate și evaluate de un juriu format din 5 membri: președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, arhitecţii Iulian Diaconescu, Răzvan Cristian Fodor şi Roxana Iulia Vădeanu şi Cornel Viorel Galbăn – şef serviciu în cadrul Direcţiei Arhitect Şef – CJ Neamţ. Proiectele, anonimizate, au fost făcute publice prin intermediul paginii de Facebook „Porțile Neamțului”.

Participanții la concurs au avut posibilitatea de a se califica pentru trei premii în valoare de 15.000 lei, 10.000 lei și 7.000 lei, pentru punctaje de 90, 80 şi 70 de puncte. Lucrările participanţilor vor fi expuse, în perioada 11-15 iunie, la sediul CJ Neamț. (ZCH NEWS; FOTO: Porţile Neamţului)

Articolul precedentAcțiunea „Slăbirea șuruburilor, moarte stâlpișorilor!”
Articolul următorVACANŢE MUZICALE – ediţia a XLV-a (1-7 iulie)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.