Cinci ore s-au luptat, astăzi, 26 octombrie, 20 de pompieri cu trei autospeciale cu apă și spumă din Garda de Intervenție Săveni și voluntarii SVSU din localitate, pentru a stinge incendiul devastator ce a cuprins două gospodării din comuna Vlăsinești, județul Botoșani. Și totul a pornit de la „o scânteie purtată de vânt, evacuată pe un coș de fum aflat la distanță foarte mică de depozitele de furaje”, potrivit informațiilor oferite de locotenent Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani. „Incendiul a fost observat târziu, când flăcările au cuprins peste 160 tone de furaje și un adăpost de animale. Puțin a lipsit să nu mistuie și o casă. Pentru a domoli flăcările a fost nevoie de multă apă, cele trei autospeciale de stingere cu apă și spumă fiind alimentate de mai multe ori”.

Misiunea pompierilor a fost una de durată pentru că trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere a altor focare.

Unul dintre gospodari a rămas fără 25 tone de furaje, celălalt fără 140 tone nutrețuri și un adăpost de animale de aproximativ 70 metri pătrați.

Angela Croitoru

Sursă foto: ISU Botoșani

Articolul precedentIncendiu la o chilie de la Mănăstirea Văratec
Articolul următorDoi bărbați au murit într-un incendiu la Onești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.