Peste 50 de jandarmi nemţeni au trecut pragul Centrului de Transfuzie Sanguină pe parcursul săptămânii care tocmai se încheie, alăturându-se astfel campaniei umanitare “DĂRUIEŞTE VIAŢĂ! VINO SĂ DONEZI SÂNGE!”. Scopul campaniei este refacerea rezervelor de sânge, în condiţiile în care, în ultima perioadă, numărul donatorilor a scăzut.

“În baza parteneriatului dintre Jandarmeria Neamţ şi Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Neamţ, peste 50 de jandarmi au ales să dedice o zi din viaţa lor pentru a dona sânge, în scopul completării rezervelor necesare salvării de vieţi omeneşti”, a precizat căpitanul Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ. “Şi în anii precedenţi, jandarmii au fost implicaţi în astfel de acţiuni voluntare, astfel încât la nivelul instituţiei s-a creat o tradiţie în ceea ce priveşte acest demers. Reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Neamţ împreună cu jandarmii nemţeni lansează un îndemn pentru toţi membrii comunităţii, să se alăture acestor acţiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate, la vreme de grea încercare, de suferinţă şi de nevoie”.

Jandarmii speră ca, prin exemplul personal, să determine şi alţi oameni să devină donatori. Ei atrag atenţia că sângele, care nu poate fi produs în niciun fel şi nici înlocuit cu altceva, este perisabil şi de aceea este nevoie de donaţii în fiecare zi. “Donarea de sânge este un mod de a arăta că-ţi pasă de ceilalţi oameni din jurul tău! Împreună putem fi MAI puternici! FII RESPONSABIL, DONEAZĂ ŞI TU!”, este îndemnul Jandarmeriei Neamţ. (C.M.)

Articolul precedentPREMIERĂ MAI Examen pentru agenţi şi subofiţeri în ianuarie 2018
Articolul următorCupa Jandarmeriei “Constantin Toma” la minifotbal, ediţia a II-a (20-22.10)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.