pietricica turism

Vineri, 19 mai, ministrul sănătății, Florian  Bodog, a vizitat Spitalul de psihiatrie “Sf. Nicolae” din Roman. Ministrul știe că, la nivel național, în unitățile pentru bolnavii psihic sunt numeroase probleme și a dorit să verifice starea de lucruri și de la Roman. După cum a declarat domnia-sa, “condițiile de aici sunt foarte bune și spitalul are personal foarte bune pregătit, managementul spitalicesc este de asemenea foarte bun, din ce am văzut eu. Am înțeles că se bucură de ajutorul Consiliului Județean”. Vizita s-a desfășurat în condiții “atipice”, deoarece ministrul și-a făcut singur  traseul, netinând cont de intențiile celor din jur de a-l dirija.

Vizita a continuat la Spitalul Municipal de Urgență, ministrul Bodog intrând mai întâi în capela spitalului, apoi într-unul din cabinetele din zona de ambulatoriu. Orientându-se după indicatoare, ministrul și cei care îl însoțeau (prefectul Vasile Panaite, dr. Dan Morenciu, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț, parlamentari) au traversat Centrul de Primiri Urgențe și s-au lăsat, într-un final, dirijați către pavilionul administrativ. Acolo a avut loc o întâlnire cu medicii șefi de secție din spital și cu liderul de sindicat.

Răspunzând întrebărilor presei, domnul ministru Bodog a spus, printre altele: “Am preluat un material de la managementul spitalului asupra căruia mă voi apleca. Mi s-a semnalat problema legată de ambulanța SMURD, care la un moment dat a fost blocată aici și pentru care se intenționează deschiderea unei linii de gardă a Spitalului Județean Neamț; cam aceasta este soluția prefigurată, o linie de gardă care să asigure un bun acces asupra urgențelor și accidentelor rutiere atât la Spitalul Județean, cât și la Spitalul Municipal, servicii care sunt complementare, din ceea ce știu eu”.

Ministrul a promis că, la o rectificare bugetară, va fi în atenția sa dotarea spitalelor cu aparatură de ultimă generație și a reiterat intenția sa de a redeschide Institutul “Cantacuzino”, “fiindcă eu cred că românii au dreptul să aibă propria fabrică de vaccinuri”. (D.A.)