Un cal, cumva aflat liber pe un drum naţional ce traversează comuna Vânători Neamţ, a provocat un accident, care s-a finalizat nu doar cu o victimă conducător auto, ci și cu moartea animalului.

În noaptea de 4 spre 5 septembrie, pe la ora 1, calul a ieşit în faţa unui autoturism, în zona Hanul Urşilor, din Vânători. Incidentul a avut ca efecte distrugerea mașinii, pasagerul din dreapta șoferului dus la spital și… moartea cabalinei kamikaze.

Polițistul sosit la fața locului a încercat să dirijeze traficul, noroc că era redus, și să afle împrejurările în care s-a produs accidentul. Eu conduceam maşina prietenului meu, care se afla în dreapta mea. Calul, pur şi simplu, mi-a sărit în faţa maşinii! Era legat la picioare. Nu am avut cum să-l evit. Prietenul meu, proprietarul maşinii, a fost dus la spital. A avut câteva răni uşoare. Am scăpat ieftin, la cum arată maşina. Acum stau şi mă gândesc cine va plăti pagubele. Calul ştim că este al rromilor din comună, dar nu ştii al cui este exact. Şi, chiar dacă am şti, tot nu vom recupera paguba. Cine îi va repara maşina prietenului meu? Puteam să şi murim! Nu este prima dată când caii rromilor din Vânători produc accidente”, a spus cel care conducea mașina, acum distrusă.

Efectele accidentului de azi-noapte încă erau vizibile dimineață, pe șosea: corpul calului defunct nu fusese luat. (C.T. STURZU)

GALERIE FOTO

Articolul precedentACTUALIZARE Accident în fața Primăriei Alexandru cel Bun * Constatările Poliţiei Rutiere
Articolul următor„Dincolo de Granit – Andezit” la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.