pietricica turism

Astăzi, 21 septembrie, un grup de muncitori terminase de montat stâlpii pentru gardul ce va împrejmui locul de joacă amplasat, potrivit Primăriei Piatra Neamț, chiar în zona locuințelor sociale din cartierul Văleni. Cei mai bucuroși de noul părculeț sunt, firesc, copiii, care zburdau printre leagănele și toboganele imaginare. Jucau “prinsa” și țopăiau veseli, în contrast cu sobrietatea muncitorilor, care-și vedeau de treabă.

Locul de joacă, amenajat de primărie, este chiar pe spațiul verde de la intrarea în zona rezidențială, astfel încât echipajele de Poliție Locală, jandarmi, Poliție Națională și (uneori) mascați să poată observa din vreme orice tentativă de distrugere. Este părerea unuia din chiriașii care locuiesc aproape de noul părculeț și, explică omul, e bine, pentru că astfel “amatorii” de distracții mai dure sunt descurajați din start. Doar dacă “ar patrula și noaptea”, spune altul. Sau, punctează o femeie, și mai bine ar fi dacă “și părinții și-ar învăța copiii să nu se mai bată, să nu mai rupă, că doar tot pentru ei se face”. Părerile sunt, deocamdată, împărțite, dar cert este că “și caii, și vacile trec pe aici, dar animalele n-au a strica –  dacă văd gardu`, ocolesc, nu ca unii care intră cu mașinile în garduri” este replica altui localnic. “Lasă, că și ăia care trec în viteză, noaptea, cu căruțele, pot «greși» drumul”, completează un altul.

Muncitorii din echipa care lucrează de câteva zile la amenajarea parcului de joacă nu au intrat în discuții, fiind în timpul programului și având termene clare pentru predarea obiectivului. Obiectiv care este destinat tuturor copiilor din zonă, fie ei ai părinților chiriași în locuințele primăriei sau ai părinților care locuiesc de câteva generații aici. Cum spunea un localnic, în vârstă: “Bine că se face”. (C.I.)