Un incendiu a cuprins o casă părăsită, de pe strada G-ral Dăscălescu din Piatra Neamț, peste drum de unitatea militară. ”Veneam de la alt incendiu de la Borleşti, unde am intervenit pentru stingerea unui incendiu la o anexă a unei biserici, şi am fost anunţaţi de acesta. Iniţial, s-a intervenit cu 2 autospeciale şi 10 subofiţeri, însă 5 au fost direcţionaţi spre bază, pentru că nu a fost nevoie decât de o autospecială”, a spus plutonierul ajutant Daniel Ciubotaru, şef gardă intervenţie ISU Neamţ.

După câte au reușit să-și dea seama la prima cercetare, pompierii susţin că incendiul a pornit de la nişte lumânări lăsate aprinse de oamenii străzii care s-au adăpostit în clădire: ”Am găsit lumânări, mai şi fumează în interior, sunt multe materiale textile şi combustibile… ceea ce a dus la un incendiu”.

În cazul de față, au ars acoperișul și interiorul casei.

În cazul incendiului de la Borlești, din cauza unui foc lăsat nesupravegheat în curtea bisericii, s-a aprins anexa și, deși preotul a folosit stingătoarele din dotare până să vină pompierii, tot au ars 25 mp de acoperiș.

Gianina Buftea

Vom reveni cu amănunte.

Articolul precedentLIGA A IV-A: Trei suspendări după derby-ul Speranţa-Cimentul!
Articolul următorIonel Arsene anunță recrutare de tineri la Consiliul Județean
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.