Actualizare: Pompierii au stabilit că focul a pornit de la o lumânare lăsată aprinsă. Au ars  aproximativ 150 de metri pătrați. Acțiunea pompierilor a limitat proporțiile incendiului, flăcările neajungând la prăznicar și nici la camera centralei. Au fost salvate din foc mai multe obiecte de cult.

Actualizare: În jurul orei 15.30 pompierii au reușit să localizeze incendiul și încă acționează pentru stingerea acestuia. Urmează ca la final să stabilească din ce cauză a luat foc biserica.

Biserica a fost ridicată în anul 1918. Era construită din lemn, atât la exterior, cât și la interior, așa cum se poate vedea în imaginile postate pe pagina parohiei.

****Știre inițială****

Astăzi, 30 noiembrie, în jurul orei 14 a fost anunțat la 112 că a izbucnit un incendiu la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul Râșca (comuna Drăgănești). Din primele informații, flăcările au pornit din interiorul bisericii și au ajuns la acoperiș. Fumul care ieșea prin turlă a fost văzut de un localnic, care a sunat la 112.

Pompierii de la Detașamentul Târgu Neamț intervin cu 3 autospeciale și cu autoscara. „În sprijin se deplasează o autospecială pentru stingere și o autospecială pentru lucru la înălțime de la Detașamentul Piatra-Neamț și o autospecială pentru stingere de la Detașamentul Roman”, a declarat lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț. Vom reveni cu detalii.

C.I.

Articolul precedentFlorin Zaharia (USR PLUS Neamț): ”Îmi doresc ca Neamțul să aibă o voce puternică în Parlament, care să lupte pentru oameni!”
Articolul următorFOTO: Accident cu 4 victime, la Săbăoani