Un individ, căutat încă de polițiști, a dat foc grajdului unui localnic din Budești, comuna Făurei, azi noapte. Flăcările au ajuns și la casa vecină, aflată la doar 3 metri.

Pompierii au fost chemați la ora 22:09, prin apel la 112 și  au fost trimși să intervină militarii de la Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale și la o casă  dintr-o gospodărie învecinată, aflată la o distanță de 3 m. Animalele ce se aflau în adăpost au fost evacuate de propietar până la sosirea pompierilor, potrivit lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Au ars adăpostul pentru animale construit din lemn cu suprafața de 20 mp, acoperișul casei pe o suprafață de 30 mp și bunurile materiale aflate în interiorul acesteia. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată, potrivit ISU Neamț. Cine a pus focul urmează să stabilească anchetatorii, care au deschis dosar penal de distrugere pin incendiere, a transmis Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

C.I.

Articolul precedentOvidiu Boșteanu l-a înlocuit pe Sorin Ulea la șefia DSVSA Neamț
Articolul următorRomașcan arestat pentru agresiune cu satârul