pietricica turism

Grefierii, specialiștii IT și personalul conex din cadrul Tribunalului Neamț au protestat astăzi, 31 mai, între orele 12:00 și 13:00, în fața instituției. Și ei s-au declarat nemulțumiți de faptul că, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, le vor scădea veniturile.

“Legea, în forma adoptată de Senat, încalcă chiar principiile enunţate în proiectul de lege: principiul egalităţii, al importanţei muncii şi al stimulării personalului, astfel grefierii cu studii superioare nu vor mai beneficia de sporul de vechime în muncă, grefierii pe funcţii de conducere vor avea salarii duble faţă de grefierii cu funcţii de execuţie – care duc greul în instanţele de judecată”, se arată în comunicatul semnat de corpul grefierilor din cadrul Tribunalului Neamț.

Protestul personalului auxiliar de specialitate, al personalului conex și al specialiștilor IT s-a bucurat de susținere din partea magistraților, care au decis să suspende toate ședințele de judecată între orele 12:00 și 13:00. (C.M.)