0:00

După ce a câștigat în instanță litigiul cu CSM Roman, Florentin Pera a câștigat, joi seară, 19 octombrie, și în întrecerea sportivă, echipa antrenată de el, Dunărea Brăila, depăşind echipa romașcană, cu scorul de 27 la 24.

Echipa lui Pera a jucat foarte mobilizat, cu tenacitate și multă ambiție, în timp ce romașcancele au evoluat inegal, sinusoidal (cum aprecia un profesor de matematică, fan al echipei de handbal feminin din Roman). Jocul a fost unul de mare angajament fizic (mai ales din partea brăilencelor) și el s-a tranșat în ultimul sfert de oră a partidei, când Dunărea a luat conducerea și apoi și-a tot mărit avantajul. Romașcancele au gâfâit după egalare, dar seria de ratări incredibile, ca și greșelile copilărești (cum ar fi pase repetate la adversar, scăparea mingiei în afara terenului, comiterea de „pași” și altele) au făcut ca scorul să reflecte diferența de abordare a partidei.

După fluierul final, antrenorul Ștefan Constantin nu a reușit să articuleze câteva cuvinte timp de mai multe zeci de secunde. În tot acest timp, Florentin Pera a mulțumit galeriei brăilene, apoi s-a dus și a salutat şi galeria romașcană și oficialitățile locale, care l-au felicitat sincer și cu fair-play.

Ștefan Constantin: „Astăzi am întâlnit Brăila care a avut tot lotul la dispoziție. Din păcate am pierdut și diferența a făcut-o poarta. Noi nu am avut prea multe mingii apărate de portari, în schimb în atac, chiar dacă ne-am creat situații de gol, nu am înscris și atunci când nu înscrii din situații clare jocul se întoarce împotriva ta. Bine, omogenitatea lotului încă nu este făcută, suntem abia de două luni în această formulă… Duminică jucăm returul cu Dunaújváros și, chiar dacă diferența este foarte mare, vom încerca să câștigăm”.

Florentin Pera: „Fetele mele au jucat cu foarte mult suflet, fiindcă așa le-am pregătit eu; fiindcă eu așa am făcut și la Roman, am pregătit cu inima și Dumnezeu întotdeauna face dreptate. Nu lasă oameni  care aruncă cu noroi în alți oameni să o facă la nesfârșit… Nu vreau să spun nimic altceva, vreau doar să felicit echipa și să mulțumesc romașcanilor pentru cei trei ani în care am fost aici, pentru cum m-au apreciat. Pot să spun că Romanul a fost una din casele mele și m-am simțit extraordinar aici”. (D.A.)

Articolul precedentPrimarul Chitic, în căutare de proiecte la cetăţeni
Articolul următorBărbat cu piciorul zdrobit, cărat de pompieri la ambulanță
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.