O femeie, în vârstă de 68 de ani, care locuia singură, în comuna Bodești, a fost găsită carbonizată în casa mistuită de foc. Incendiul a fost văzut la ora 3 chiar de vecina de alături și care a cerut ajutor la 112, dar casa ardea deja aproape toată și flăcările cuprinseseră și grajdul.

Primii care au ajuns au fost pompierii voluntari cu o autospecială de la SVSU Bodești și în mai puțin de jumătate de oră de la apel au ajuns și cele patru echipaje de pompieri de la Piatra Neamț trimise să intervină cu 3 autospeciale. „Când au ajuns forțele de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la locuință și grajd. După localizarea incendiului, pompierii au găsit o persoană decedată în locuință, proprietara locuinței, în vârstă de 68 de ani. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise, de la o lumânare”, a declarat slt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Femeia ar fi încercat să se salveze din casă, dar, din păcate, n-a mai reușit, ea fiind găsită căzută în fața ușii. Se pare că locuința nu era branșată la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Pompierii au stins flăcările după 4 ore.

(C.I.)