0:00

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” Bucureşti și Complexul Muzeal Județean (CMJ) Neamț anunţă expoziția temporară „Grigore Antipa 150”, care va putea fi vizitată în perioada 12 aprilie-30 iunie, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra-Neamț.

FOTO Expoziţia „Grigore Antipa 150” la Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații FOTO Expoziţia „Grigore Antipa 150” la Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Expoziția care a putut fi admirată la Botoșani, Dorohoi, Roman și Galați aduce un omagiu lui Grigore Antipa, personalitate complexă, ctitor de instituţii culturale şi de cercetare, dar și diplomat apreciat al epocii sale, deschizător de drumuri în mai multe domenii ale ştiinţei. Marele savant a fost primul oceanolog, ecolog şi hidrobiolog român, autorul conceptelor de bio-sociologie şi bio-economie. Opera cea mai dragă a lui Grigore Antipa a fost și rămâne, însă, Muzeul Naţional de Istorie Naturală din București, unul dintre cele mai vizitate și îndrăgite instituții de cultură din România”, se precizează într-o informare de presă a CMJ Neamţ.

FOTO Expoziţia „Grigore Antipa 150” la Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații FOTO Expoziţia „Grigore Antipa 150” la Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiExpoziţia cuprinde 16 panouri fotografice şi câteva piese cu valoare științifică, istorică şi documentară, care fac parte din patrimoniul muzeului bucureștean şi au fost personal colectate și studiate de dr. Grigore Antipa. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: CMJ Neamţ)

Articolul precedentIncendiu la depozitele Rezervelor Statului de la Podoleni – exercițiu ISU Neamț
Articolul următorCristian Vornicu, delegat la Final Four-ul Ligii Campionilor la futsal
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.