pietricica turism

Primăria Piatra Neamţ a tras primele concluzii în urma exerciţiului de alarmare derulat miercuri, 6 decembrie, în intervalul orar 10:00-11:00.

“În urma exercițiului s-au constat următoarele:

  • toate cele 25 de sirene electrice au funcționat corespunzător într-un sistem centralizat;
  • membrii CLSU Piatra-Neamț cunosc resursele umane si materiale care pot fi folosite în situații de urgență;
  • Primăria Piatra-Neamț are o bază materială pentru asigurarea unor spații de evacuare temporară”, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.

“Scopul exercițiului a fost verificarea timpului de reacție al Comitetului Local pentru Situații de Urgenţă Piatra-Neamț în cazul unui cutremur, evaluarea  sistemului de alarmare publică, evacuare unor persoane posibil afectate într-un spațiu temporar amenajat, respectiv Sala Polivalenta”, potrivit aceleaşi surse.

“Este nevoie ca astfel de exerciții să se desfășoare periodic pentru ca în situații de calamități să fim eficienți pentru că în astfel de situații fiecare secundă contează. Exercițiile de alarmare  vor avea loc cel puțin o dată pe an. Primăria Piatra-Neamț a achiziționat pentru activitatea de protecție civilă si situații de urgență un autovehicol Dacia Duster și o remorcă pentru transportul echipamentelor și materialelor necesare intervenției în situații de urgență”, a completat concluziile primarul Dragoș Chitic. (ZCH NEWS; FOTO: Primăria Piatra Neamţ)