0:00

Medici din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au oferit consultaţii bunicilor din cadrul Centrului de zi pentru persoane vârstnice „Samariteanul Milostiv” din Săvineşti. Acțiunea ce a avut loc pe 12 noiembrie 2022, a fost gratuită, și s-a intitulat generic “Prețuiește darul vieții!“, fiind organizat de Fundația Împreună pentru Solidaritate și Parohia “Sf. Voievozi“ Săvinești. Peste 70 de persoane vârstnice au beneficiat consultații în domenii cum ar fi medicină internă, endocrinologie, reumatologie și medicină generală.

FOTO Consultații gratuite acordate bunicilor de medici STS, ZCH NEWS - sursa ta de informații FOTO Consultații gratuite acordate bunicilor de medici STS, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Parohia Sf. Voievozi în parteneriat cu Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială a desfăşurat o activitate social-filantropică intitulată Preţuieşte darul vieţii. Această activitate a fost posibilă datorită frumosului parteneriat pe care parohia îl are cu Primăria Săvineşti, parteneriat care a dus la înfiinţarea unui Centru de zi pentru persoane vârstnice Samariteanul Milostiv. Mulţumim medicilor specialişti care au venit la noi, ca voluntari, mulţumim întregii echipe de voluntari implicaţi. Au adus aparatură medicală performantă, de specialitate, şi au investigat şi diagnosticat gratuit vârstnicii din comunitatea noastră”, a declarat preotul Petru Munteanu.

FOTO Consultații gratuite acordate bunicilor de medici STS, ZCH NEWS - sursa ta de informații FOTO Consultații gratuite acordate bunicilor de medici STS, ZCH NEWS - sursa ta de informații„A fost o acţiune de voluntariat în premieră, echipa de medici şi asistente de la Bucureşti s-a mobilizat şi a oferit consultaţii de specialitate şi investigaţii medicale gratuite seniorilor din comunitate, într-un mini-maraton de aproape 12 ore. Dar ne-am bucurat să fim aici, să cunoaştem persoanele în vârstă din comunitate şi să le oferim posibilitatea de a-şi verifica sănătatea, de a face ecografii, de a primi un sfat medical avizat şi tratamentele necesare”, a spus maiorul Iohanna Purdea, ofiţer de presă în cadrul STS. (G.S.)

Articolul precedentLebede moarte pe lacul Bâtca Doamnei
Articolul următorLocuință făcută scrum în prag de iarnă la Păstrăveni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.