Miercuri, 21 decembrie, zeci de copii de la școlile din comuna Petricani l-au colindat pe primarul Ticușor Vasiliu și pe angajații primăriei. Sub îndrumarea profesorilor și sub stricta supraveghere a lui Ionuț Rotaru-Popa, directorul Liceului Tehnologic Petricani, cei mici l-au surprins plăcut pe edilul comunei, care le-a oferit dulciuri și fructe.

„Mă bucur să văd că tradițiile comunei noastre nu s-au pierdut și-i felicit, pe această cale, pe domnii profesori. Primăria Petricani va încuraja și sprijini permanent datinile și tradițiile locale, pentru că suntem datori să le transmitem mai departe generațiilor viitoare. Vă așteptăm pe 31 decembrie, la ora 9:30, în parcarea din fața primăriei, pentru a sărbători împreună «Festivalul de datini și obiceiuri de Anul Nou». Transmit tuturor locuitorilor comunei Petricani multă sănătate, liniște sufletească și un an 2017 plin de realizări”, a spus primarul Ticușor Vasiliu.

La „Festivalul de datini și obiceiuri de Anul Nou” vor participa interpreți de muzică populară renumiți (Maricica Mihoianu, Daniela Băcăuanu), interpreți de muzică populară locali, cete de colindători, formații de urători (Banda lui Jianu, Banda lui Bujor, Arnăuții, Jocul ursului, Jocul caprei și Predarea lui Osman Pașa). (C.T. STURZU)

Articolul precedentNoi directori numiți de Inspectoratul Școlar Județean. Citiți lista completă
Articolul următorFOTO Colinde pentru un veteran de 103 ani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.