reclama autocenter

În perspectiva începutului de an școlar, primarul Romanului, Lucian Micu, a  vizitat câteva școli din oraș la care s-au finalizat ori încă se execută lucrări de reparații și igienizări. Lucian Micu: „Am vrut să văd dacă școlile din Roman sunt pregătite pentru a-i primi în condiții optime pe elevi și profesori la începutul unui nou an școlar”.

La Școala „Vasile Alecsandri” s-au încheiat lucrările de igienizare  și de  modernizare a instalației de încălzire. La Școala „Mihai Eminescu” încă se mai fac unele finisaje la ferestre, în această vară înlocuindu-se toată tâmplăria veche cu tâmplărie PVC. La grădinița nr. 6, de pe bulevardul Roman Vodă, s-au făcut alte compartimentări și s-a reparat coșul de fum, lucrările de curățenie fiind finalizate. Primarul Micu a vizitat și  sălile de clasă, grupurile sanitare, bucătăriile cantinelor și grădinițelor cu orar prelungit, sălile de sport și camerele afectate instalațiilor termice.

În total, vara aceasta , s-au efectuat peste 23 de investiții în toate unitățile școlare din Roman. Lucian Micu: „Consider că suntem pregătiți să-i primim cum se cuvine pe elevi, profesori și personalul auxiliar în noul an școlar. La Primărie, am organizat și o întâlnire cu directorii de școli, cărora le-am recomandat «să sune clopoțelul» în prima zi de școală, la toate unitățile de învățământ, de la ora 8:00, pentru ca părinții să nu lipsească  mult de la serviciu, traficul să nu fie îngreunat toată ziua, iar prima zi de școală să fie mai mult despre educație și mai puțin despre discursuri ale oficialităților”.

În oraș  se simte deja febra începutului de an școlar: prin magazine încă se mai cumpără rechizite și haine, părinții își aranjează programul de lucru pentru prima zi de școală, iar elevii au început deja să se întâlnească, grupuri-grupuri, și să împărtășească impresii de vacanță ori să facă planuri pentru când vor reîncepe cursurile. (D.A.)

 

 

Articolul precedent8 străzi fără apă joi la Săvineşti
Articolul următorMașini făcute praf la Gherăești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.