O femeie de 45 de ani, soţul acesteia de 56 de ani şi fiul de 25 de ani, din Brusturi (Neamţ), sunt cercetaţi într-un dosar penal pentru braconaj cinegetic, potrivit unor surse apropiate anchetei.

FOTO: Braconierii din Brusturi au rămas fără cinci copite de mistreţi!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIeri, 15 martie, polițiștii Serviciului de Arme Explozibili și Substanțe Periculoase din IPJ Neamţ, împreună cu o echipă a Serviciului de Acţiuni Speciale şi polițişti târg nemţeni au efectuat percheziţii la locuinţa suspecţilor. “În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate și ridicate un număr de 9 capcane neautorizate, 70 kg carne de vânat și 5 copite de mistreţ. În cauză, a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor“, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Aceştia foloseau pentru a vâna atât arme, pentru care nu deţineau autorizaţie, cât şi capcane, tot neautorizate.

Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ urmând ca procurorii să dispună măsurile preventive legale ce se impun.

Articolul 47 din Legea nr. 231 privind organizarea vânatului prevede: “Cel ce vânează sau prinde vânat fără învoirea scrisă a titularului dreptului de vânătoare, comite delictul de braconaj şi se pedepseşte cu amendă corecţională de 1.500.000 lei până la 7.500.000 lei (monedă veche – n.r.) şi cu închisoare corecţională de la 15 zile la 3 luni“. Totodată, pentru nerespectarea armelor şi muniţiilor, articolul 342 din Legea 286/2009 prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani. La cumulul de infracţiuni se ia în considerare pedeapsa cea mai mare şi se aplică amenzile.

Angela Croitoru

Articolul precedentCreșterea prețurilor materiilor prime = criză în construcții
Articolul următorPiatra-Neamţ: un tânăr drogat bine a ieşit la plimbare cu maşina